Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Despre Cobra

În 1967, un bărbat împreună cu cei trei fii ai săi, au făcut primii paşi în producerea autocarelor. Bazându-se pe cunoştinţele şi experienţa deja acumulate, au fondat un mic service pentru repararea caroseriilor.

În 1982, această afacere de familie a primit denumirea de Güleryüz A.Ş., începând totodată să realizeze propriile caroserii de autocare, achiziţionând şasiuri de la diferiţi furnizori – Mercedes, MAN, Renault.

În 1991, s-a pornit producţia de autocare supraetajate, fiind folosite şasiuri furnizate de Volvo şi DAF. 1993 este anul în care compania a început exportul de autocare de lux, cu lungimi de 12 şi 15 m, pe şasiuri Volvo şi DAF. Primele ţări vizate au fost Liban, Arabia Saudită şi Iordania.

Din 1999, conducerea companiei Güleryüz a decis să continue producţia de autocare sub propriul nume de marcă – Cobra.
Creşterea cererii pentru autovehiculele Cobra a făcut ca, în aprilie 2006, să se decidă extinderea capacităţii de producţie, realizându-se investiţii pentru o nouă fabrică. Pe o suprafaţă totală de 61.000 mp, dintre care 28.000 mp suprafaţă construită, Güleryüz dispune de o capacitate de producţie de 600 autovehicule pe an. În acest moment, autovehiculele Cobra sunt comercializate în ţări precum Grecia, Bulgaria, România, Serbia şi Muntenegru, Ungaria, Azerbaijan.